Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3:

 

Whoop whoop.......eindelijk zitten wij dan in groep 3. Super cool en vet zoals wij al een paar keer gezegd hebben in de klas. En wat leuk dat u een kijkje neemt op onze groepspagina. Dit jaar zitten er 25 kinderen bij ons in de groep en juf Thamar staat de hele week voor de klas. We gaan er natuurlijk een super leuk en gezellig, maar vooral een leerzaam jaar van maken. Hou ons maar goed in de gaten voor nieuwtjes en andere dingen. Lieve groetjes groep 3 en juf Thamar.

   

BERICHTEN

22 nov 2017 - Sinterklaas
Preview foto Whoehoe.....Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land.

Gisteren mochten wij onze schoen zetten en vanochtend vonden wij iets heerlijks in de schoen. Wat hadden de pieten er een rommel van gemaakt zeg! Overal in het lokaal vonden wij schoenen en er lagen zelfs puzzels en andere spellen door de klas heen. Pfff..gelukkig kunnen wij heel goed opruimen en hebben dat dan ook maar snel gedaan. Wel vonden we leuke pietenkleren die we weer kunnen gebruiken in onze hoek. Wat een gezellige tijd is dit toch!


11 nov 2017 - Sint Maarten
Preview foto En dan zijn onze prachtige uilenlampions eindelijk klaar!

Het was even wat werk, maar wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat.


18 okt 2017 - Thema Herfst
Preview foto Inmiddels is de kijktafel alweer veranderd in een echte Herfsttafel. Er ligt van alles op en natuurlijk mogen wij deze ook vullen met leuke spulletjes. Er liggen ook nepspinnen op die wij best wel een beetje spannend vinden hoor ;). Regelmatig kijken we bij de tafel wat er allemaal weer verzameld is en de eerste kunstwerken hangen inmiddels op het raam.

18 okt 2017 - Leeskwartier
Preview foto Sinds een week lezen wij na elke pauze 10 minuten in ons eigen leesboekje. Heerlijk om zo even te ontspannen en leeskilometers te maken. Vandaag konden we ook mooi onze verdiende leesoogjes gebruiken tijdens het lezen. Gezellig zo!

17 okt 2017 - Afspraak van de week
Preview foto Joehoe hier zijn wij weer eens....

In de klas bedenken wij zelf afspraken waar we graag aan willen werken. De afspraak van de week hangen wij op in de klas en wij proberen er dan 10 stickers voor te verdienen. Wij helpen elkaar goed te denken aan deze regel en zo een beloning te verdienen. Dit keer is het ons weer gelukt. We hebben leesoogjes van de juf gekregen als beloning voor onze topprestatie! Vandaag hebben wij weer nagedacht over een nieuwe afspraak. Hier binnenkort meer over :).


09 okt 2017 - Samen spelletjes doen
Preview foto Wat vinden wij het heerlijk om spelletjes te spelen die je samen met iemand anders kunt doen.

Zo hebben wij nieuwe taalspellen in de klas staan waarbij wij veel moeten lezen. Pittig, maar zo ontzettend leuk!

Wie is het is ook favoriet in de klas. Een neemt een foto in zijn hoofd en de ander moet raden wie het is. Grappig hoor. 


20 sep 2017 - Motoriekhoek
Preview foto Misschien hebben jullie het al eens gezien, maar in de gang staan twee tafels. Deze willen wij gebruiken voor onze motoriekhoek. De juf heeft een bak gemaakt met allerlei spelletjes en spulletjes en hier mogen wij mee spelen in de gang. Heerlijk hoor. De eerste kinderen hebben er al prachtige tekeningen gemaakt op een whiteboard. 

20 sep 2017 - 'Snorremans'
Preview foto Hihi om de titel moeten wij al een klein beetje lachen, maar wij zijn zo blij met dit idee dat wij graag zo genoemd willen worden. 'Snorremans of Snorrevrouw' is een kind uit de klas die een nepsnorretje op zijn of haar tafel krijgt. Diegene met de snor kijkt dan hoe wij opruimen of ons eten en drinken pakken uit de bakken. Aan het eind mag hij of zij vertellen wie het heel goed deed en waarom. Wat een lol hebben we hier mee zeg! Zeker als iemand het snorretje voor zijn of haar neus houdt hihi. En het helpt ons zo goed om elkaar complimenten te geven. 

18 sep 2017 - Thema
Preview foto In de klas werken wij ook aan de hand van een thema. Dit keer is dat de 'Mooiste vis van de zee'. Wij leren hier heel van, want Regenboogje maakt van alles mee in zijn boeken. Zo vonden wij het prachtig om te horen dat je mag zijn zoals je bent en dat je goed voor elkaar moet zorgen. De kijktafel gebruiken wij regelmatig om de verhalen na te spelen. 

18 sep 2017 - Heerlijk spelen
Preview foto Natuurlijk is er ook nog tijd om even lekker te spelen of te ontdekken wat er allemaal te doen is in groep 3. Wij genieten hier ook echt van en hebben dit stiekem ook nog wel een beetje nodig hoor. Er is een heerlijke leesboek, maar we hebben ook computers, klei, knutselspullen, lego en een zandtafel. Dit is nog niet eens alles. 

18 sep 2017 - Eerste schooldagen
Preview foto En dan zijn de eerste dagen in groep 3 alweer voorbij. Wat waren wij onwijs blij om elkaar weer te zien en te spreken en wat hadden we er zin in! Groep 3 is wel even andere koek hoor. We hebben nu onze eigen tafel en zijn gelijk keihard aan het werk gegaan. Rekenen, lezen, taal, schrijven en ga zo maar door. Wij bikkelen keihard en juf Thamar is dan ook apetrots op ons. Wij doen het toch mooi maar even.